La Sargantana Iberica (El Llangardaix Andorra)vindicate tibi et tempus quod adhuc aut auferebatur aut subripiebatur aut excidebat collige et serva, Any 6, num. 2/4 Solstici d'Hivern

Un Rotor de Paper

video // Origami Rotor by Senbazuru Origami logo autor


UPCICLATGE / PAPIROFLÈXIA
S'apropen les festes de Nadal, cap d'any i reigs i els bonics i tradicionals embalatges de paper. Per a reciclar-los bé i aprofitar al màxim dels vostres regals, proposem un plegatge ideal per a impressionar els nens, afegir un missatge personalitzat a un regal, o simplement desembarrassar-se dels embolcalls deixats a terra.

Val la pena entendre, practicar, i dominar aquest plegatge, una mica ardu, estem d'acord, però el resultat és molt més performant en vol que un senzill o clàssic avió.

permalink Youtube.com: http://www.youtube.com/watch?v=xvSq9mXYkMw


L'hem provat per tú..

Als nostres lectors Andorrans, acostumats a observar molts helicòpters i pocs avions, aquest rotor segur que li encantarà. Als de les planes que hauran vist més arbres a la tardor, que sapigueu qu'aquest rotor gira com la fulla (fruit) d'un acer.

Si no sabeu res de papiroflèxia, comenceu amb un clàssic avió. Preferiu un model fet a partir d'un quadrat, proveu de mentalitzar les línies principals marcades o imaginàries del quadrat (mitjanes, diagonals i subdivisions d'aquelles), també proveu de dominar la tècnica del contra-plegatge, útil aquí per a amagar el paper dins el cos del rotor a la etapa final.

Nivell: mitjà
Objecte: helicòpter tipus UAV* rotor, volant com una fulla (fruit) d'acer.

Dificultats:
◾La primera dificultat consisteix en refrenar les vostres ganes de plegar pensant que els primers passosnomés sirveixen a marcar punts de referència a les extremitats del quadrat.
◾La segona dificultat sera el plegagte amb moviment rotatiu, que permet crear les dues ales del rotor.
◾La tercera és el moviment quasi final de translació de les ales necessari per a desplegar-les i fer que el conjunt es matengui ben agregat.


* Unmanned Aerial Vehicle (en anglès.), drône (en francès)

La Sargantana Ibèrica. Actualitzat: desembre 2014.
GG02 Echo Network - Grosella i Grandalla ©2008-2020
Hostatje web by Infomaniak Networks. Comentaris Contacte : grosellaigrandalla[arrova]andorra.ad
hint back gg02echo